Geschiedenis

Onze klanten een WOW-beleving bezorgen, daar gaan we voor in alles wat we doen.

1961

ImageImage
Image

Optiek- en fotografiezaak

Op 1 september 1961 start Pierre Van Ommeslaeghe met een optiek- en fotografiezaak. Als echte Oudenaardist, geboren op de markt boven de textielzaak van zijn moeder, kiest hij als locatie zijn eigen stad, Nederstraat nr. 13.

In 1963 trouwt hij met Christiane Baert, die hem helpt in de zaak. Ze krijgen 4 kinderen: Bernadette, Katrien, Els en Jan.

1975

Image
Image

Tijd van groei

Door de jaren heen groeit en bloeit de zaak en een verhuis naar een groter pand is noodzakelijk. Op adres Nederstraat 20, nog steeds de huidige locatie, opent de totaal vernieuwde optiekzaak.

Pierre stopt met fotografie om zich nog beter te concentreren op de optiekafdeling. Verrekijkers, sterrenkijkers, telescopen en microscopen blijven daarnaast zijn specialiteit.

1994

Image
Image

Jan en Ilse

Zoon Jan, pas afgestudeerd als Opticien-Optometrist, komt zijn ouders bijstaan in de optiekzaak. 2 jaar later gaan Pierre en Christiane na 35 jaar hard werken op welverdiend pensioen. Jan en zijn vrouw Ilse, ook Opticien-Optometriste, nemen samen de zaak over. De contactlens afdeling wordt opgestart.

2005

Image
Image

De zaak wordt vernieuwd

Ilse en Jan kunnen het werk niet meer alleen aan, een eerste medewerker wordt aangeworven. De winkel en etalage worden volledig heringericht wat de zaak een enorme boost geeft.

2011

Image
Image

50-jarig bestaan

Optiek Van Ommeslaeghe bestaat een halve eeuw en dat vieren we uitgebreid! Het team wordt versterkt en bestaat nu uit 5 personen.

2014

Image
Image

Optiek met een visie

Niet alleen de optiekafdeling groeit maar ook de verkoop van optische instrumenten zoals verrekijkers, microscopen, sterrenkijkers en telescopen is door de jaren heen gegroeid. Daarom verhuist deze afdeling onder de naam Natuurkijkers.be naar een aparte winkel recht tegenover de optiekzaak.

2018

Image
Image

Brillenmuseum

Met Winterwarmte creëren we een pop-up brillenmuseum. Oudenaarde is immers de brillenstad: op het wapenschild prijkt al sedert eeuwen een bril. In ons museum ontdek je de geschiedenis van de bril en kan je de zelfgemaakte film over de legende van Hanske de krijger en de bril bewonderen. Het wordt een enorm succes: meer dan 2000 mensen brengen ons een bezoekje. Onze toekomstdroom: een permanent brillenmuseum in onze stad.

2020

Image
Image

Ons topteam

De winkel blijft groeien, het team is ondertussen 6 vrouwen en 3 man sterk: Jan, Ilse, Gunther, Hilde, Orély, Sofie, Isabelle, Sonja en Legram.

Iedereen heeft specifieke kwaliteiten en specialisaties wat Optiek Van Ommeslaeghe heel sterk maakt.

Een verdere uitbreiding van de zaak is noodzakelijk: komend jaar vergroot de winkelruimte met het pand links van de Optiekzaak.

Wordt vervolgd ...