Expositie Winterwarmte 2022

Wij hebben de eer om de prachtige glassculpturen van Jan Leenknegt in onze winkel tentoon te stellen tijdens Winterwarmte 2022.

Jan Leenknegt is, zoals wij, verknocht aan glas. De fascinatie voor het betoverende spel van licht en kleur kreeg hij als jong kind mee van zijn vader die zelf mondgeblazen glas maakte in zijn glazeniersatelier.  

Hier leerde Jan Leenknegt de ambachtelijke technieken die hij moeiteloos combineerde met zijn persoonlijke eigentijdse stijl. Al meer dan 45 jaar weet hij ons te verrassen met de zachte, ronde lijnen en kleuren die zijn kunstwerken uniek maken. Zijn inspiratie haalt hij overal om zich heen, maar vooral uit de kosmos, het heelal en de natuur. 

Het proces begint met het ontwerp neer te zetten. Gewapend met papier, kleurpotloden en waterverf, volgt Jan zijn buikgevoel als hij begint te tekenen en te kleuren. Na dit creatief proces, wanneer de realisatie van de glassculpturen plaats vindt, gaat zijn technische kantje het meest spreken. Als een echte ambachtsman creƫert hij organische vormen en lijnen in warm verzinkt smeedwerk, dat vervolgens opgevuld wordt met mondgeblazen platglas.


Elke glassculptuur is uniek. Omdat de werken als het ware van gedaante wisselen met het veranderen van de weersomstandigheden en het draaien van de zon, zijn ze uitermate boeiend en vrij van verveling.

Je bent van harte welkom om deze prachtige glassculpturen te komen bezichtigen bij het nuttigen van een drankje.

Programma:
Vrijdag 25 nov. van 14u tot 21u
Zaterdag 26 nov. van 9u tot 18u
Zondag 27 nov. van 14u tot 18u – met de kunstenaar Jan Leenknegt zelf als gastheer

Tot kijks!